A6 BESPLATNA VERIFIKACIJA

Dodati web lokaciju u pretraživače Google, Yandex, Bing/Yahoo

– GOOGLE

— Google Webmaster Tools (Besplatna verifikacija)

Pre nego što veb lokaciju dodate na veb lokaciju Google, morate da registrujete Gmail.

Za ovo vam je potrebno:

 • Preći na vezu – Google mail. Videćete prilično jednostavan obrazac za registraciju i ukoliko nemate mejl, registrujte se i napravite mejl.
 • 2. Sledite uputstva i unesite svoje podatke u polja potrebna za popunjavanje.
 • 3. Jednom kada ste napravite nalog, možete lako da se prijavite u Gmail na svom računaru i mobilnom uređaju. Da biste to učinili, sledite vezu: Google SearchConsole
 • U polje koje treba da unesete adresu web lokacije koju želite da dodate, adresa se dodaje tačno onako kako je napisana na adresnoj liniji, ako na kraju URL-a postoji „/“, ono se takođe dodaje:
 • Pred Vama se otvara stranica za potvrdu „Prava vlasništva na web lokaciji“. Morate da koristite jednu od metoda potvrđivanja vlasništva.
 • Ukoliko vaša web lokacija ima Google Analitics kod za praćenje pre završne oznake, možete da potvrdite vlasništvo nad web lokaciji pomoću koda za praćenje. Da biste to učinili, idite na stranicu s podacima o potvrdi, odaberite metod Google Analitics i sledite njegove instrukcije.
 • Kao što praksa pokazuje, najčešće korišćen način potvrđivanja je prenos HTML datoteke na lokaciju:
 • Nakon što sačuvate HTML datoteku, morate je otpremiti u koren web lokacije.
 • Skrećemo Vam pažnju na činjenicu da ako se ova datoteka obriše sa vaše web lokacije, onda možete izgubiti status verifikovanog vlasnika. Zbog toga budite oprezni.
 • Nakon što se HTML datoteka uspešno prebaci na veb lokaciju, preuzimanje morate potvrditi klikom na vezu.
 • Nakon što potvrdimo učitavanje HTML datoteke na web lokaciju, vraćamo se Google webmasteru i kliknite na „Potvrdi“:
 • Sada je sve spremno! Prikupljanje podataka o Vašem sajtu započinje odmah nakon što se doda na nalog Search Console. Prikupljanje podataka o web lokaciji se nastavlja dok se resurs nalazi na nalogu.

– YANDEX

— Вебмастер Яндекс (Besplatna verifikacija)

Da biste dodali web lokaciju na Yandex Webmasteru, morate najpre da registrujete svoju poštu na Yandex-u. Nakon registracije pošte možete dodati svoju web lokaciju.

Kako bi ste dodali svoju web prezentaciju, sledite sledeće postupke:

 • Idite na Yandex Webmaster
 • U polje unesite adresu web lokacije koju želite da dodate i kliknite na „Dodaj“
 • Dalje, morate potvrditi vlasništvo nad web sajtom, ovo se može učiniti na različite načine, a najčešće je to da na web lokaciju pošaljete HTML datoteku:
 • Ostalo je sve isto kao u predhodnom slučaju

– BING/YAHOO

— Bing webmaster (Besplatna verifikacija)

Dva pretraživača Bing i Yahoo spojili su se, a alat za webmastere sada se nalazi u Bingu.

 • veza se nalazi na BING WEBMASTER
 • Postupak verifikacije je sličan kao u predhodna 2 slučaja

Svi besplatni servisi – besplatna verifikacija

1. Besplatni poddomen

Vaš sajt (prezentacija) biče prikazana kako na ovoj naslovnoj stranici besplatnioglasi.rs tako i na posebno napravljenom poddomenu. To sve Vam omogućava da Vaša postavljena prezentacija bude primećena od velikikog broja zainteresovanih za Vaš proizvod ili uslugu koju nudite. Naravno to sve se odražava i na broj poseta prezentacije koju ste napravili. Na samoj prezentaciji postavljamo i mogućnost da zainetresovani mogu da pronađu Vašu prezentaciju i preko društvenih mreža. Sami možete da izaberete ka kojim društvenim mrežama će voditi ka Vašoj prezentaciji.

2. Besplatni logo

Radimo dizajn za Vaš logo i ujedno zajedno biramo podlogu (temu) gde će se nalaziti vaša prezentacija za proizvod ili uslugu. Ukoliko nemate svoj logo preko našeg grafičkog redaktora Vama ćemo dati predloge izgleda i postavićemo logo, kako na samoj prezentaciji, tako i na proizvodima koje nudite. Time pojačavate prepoznatljivost Vaše firme i samog brenda koga zastupate. Osim toga na samoj prezentaciji koja može imati više stranica u saradnji sa Vama zajedno biramo odgovarajuću temu koja Vama odgovara.

3. Besplatni tekst

Vi samostalno pišete svoj tekst za prezentaviju proizvoda ili usluge koju nudite, a mi ćemo ga prilagoditi tako da bude dobro SEO optimiziran. Pisanje teksta spada u deo SEO optimizacije i u tu svrhu poslaćemo Vam niz početnih smernica koje trebate da ispunite da bi Vaš tekst bio optimiziran i prihvaćen od najvećih svetskih pretraživača i dobro rangiran. U SEO optimizaciju osim teksta, spada i optimizacija fotografija, koje ćemo prilagoditi za prikaz na Vašoj prezentaciji (optimiziramo fotografije, kako bi sama WEB stranica mogla jednostavno i brzo da se učita i otvori).

4. Besplatni SEO

Ceo sajt a posebno naslovna strana mora biti SEO usklađena i optimizirana kako bi drugi zainteresovani mogli da vide šta to Vi nudite. U tu svrhu, koristimo programe za optimizaciju gde je optimizacija stranica prikazana na skali od 0-100. U rad, puštamo samo one stranice koje su ocenjene sa koeficijentom od i preko 80, što ukazuje da je sama stranica dobro optimizirana. Ukoliko ne zadovoljava ovaj uslov tekst i fotografije vraćamo Vama na doradu ili mi sami dorađujemo jer neoptimizirane stranice ne prikazujemo na ovom sajtu.

5. Besplatni brojač

Na Vašoj web stranici postavljamo Yandex brojač, koji vam omogućuje da imate uvid u posećenost svoje prezentacije. Web brojač je idealno sredstvo pomoću koga ćete imati u svakom momentu tačno stanje posećenosti Vaše WEB lokacije i pomoću koga možete lako da planirate dalja dejstva u vezi sa popularizacijom prezentacije. Najveću pomoć besplatni brojač će Vam pružiti kada otpočne kampanja i masovni pregled Vaših stranica jer tu ćete moći da za svaki dan utvrdite koji je način oglašavanja za Vas najplodonosniji i koji tip marketinga će te koristiti.

6. Besplatna verifikacija

Vašu postavljenu prezentaciju prijavljujemo na najveće svetske pretraživače: Google, Yahoo (Bing), Yandex i dr. Osim na tim pretraživačima postavljena prezentacija će se pojaviti i na nizu manjih lokalnih pretraživaća. Samo prijavljivanje na najveće svetske pretraživače spada u deo SEO optimizacije jer samo tako potpuno besplatno primaćete veliki broj posetioca potpuno besplatno. Zato je potrebno dobro optimizirati prezentaciju kako bi sama prezentacija bila dobro rangirana na pretraživačima.

7. Besplatni katalog

Posle izrade prezentacije istu prijavljujemo u najvćim srpsko-hrvatskim jezičnim katalozima, za veći br. posetioca. Veliki broj posetioca vama će stizati preko društvenih mreža kao i sa sajtova koji dozvoljavaju upise u svoj katalog. Zainteresovani posetioci mogu dakle Vašu prezentaciju pronaći i na drugom sajtu gde je postavljen direktnii link ka Vašem sajtu. Baš iz tog razloga postavljenu prezentaciju publikujemo i u katalozima drugih oglašivača i ostvarujemo dobre “bele” veze, a što u krajnjoj liniji utiče i na samu vidljivost i posećenost Vaše prezentacije.

8. Besplatna zajednica

Mi Vam omogućavamo da možete lako da komunicirate preko facebook zajednice,…. ujedno za Vas pravimo i facebook stranice. Najpre otvaramo facebook stranice i publikujemo Vašu novu prezentaciju kako bi bila vidljiva velikom broju korisnika. Kada ovu publikaciju završimo onda idemo na formiranje facebook zajednice, i nju ostavljamo slobodnu (otvorenu) kako bi svi zainteresovani za Vaš proizvod ili uslugu mogli da se pridruže ovoj zajednici. Preko ove facebook zajednice, Vi ste u mogućnosti da neposredno komunicirate sa kupcima Vaših proizvoda ili usluga.

Oglas na facebook
Oglas na Odnoklassniki
Oglas na VK
POSTAVITE SVOJ OGLAS POTPUNO BESPLATNO

By Vladan

Яндекс.Метрика Top.Mail.Ru