INTARZIJA FURNIR DRVO
DRVO FURNIR INTARZIJA
DRVO FURNIR INTARZIJA

Intarzija Furnir drvo koje mi u ovom članku nudimo i opisujemo sve njene karakteristike, odrađena je prirodnim furnirom I klase. Unutrašnji enterijer od ovih elemenata (prikazano je na fotografijama) je znatno jednostavniji i brži za ugradnju, nego da radite sa punim drvetom. Osim toga i u sam Vaš enterijer će biti uneta vedrina koju sa sobom nosi ovaj privlačni dekorativni element enterijera.

Proizvodi na principu intarzija furnir drvo

Intazija slike, intarzija furnir drvo, intarzija lajsne, intarzija parket, proizvodnja drvenih lajsni, pervajz lajsne, camove lajsne, drvene lajsne……

Intarzija furnir drvo značenje

Šta je tehnika intarzija i marketar?

Intarzija (reč dolazi iz arapskog jezika. Intarsio – umetanje, oblaganje korom) – to je zapravo, ukrašavanje proizvoda i građevina uzorcima i slikama iz materijala koji se razlikuju od glavne površine. Za pokrivanje se koristi mermer, keramika, razni metali, drvo, biser i ukrasno kamenje. Komadići koji čine obrazac urezani su u bazu.

Neke vrste umetka imaju odvojena imena: intarsia – intarzija za drvo, markuetri – ukrašena furnirom (intarzija i marketar mogu se koristiti za ukrašavanje bilo kojeg predmeta, ali mogu se koristiti i samostalno, obe tehnike zahtevaju bazu). Zarez je vrsta umetka sa metalom za metal, kao i metala u drvetu, u kostima ili u rogu. Metoda u kojoj se elementi mozaičkog seta režu u debljinu baze nazivamo intarzijom.

Intarzija se pojavila prvi put, na drevnom istoku. U početku je imala ulogu da istakne najvažnije detalje ukrašenih predmeta: oči statua i poprsja, razne arhitektonske detalje. Kasnije, već u drevnoj Grčkoj i Rimu, umetanje je postalo jedan od načina da se dovrše proizvodi od običnog materijala, na primer, beli mermer.

Furnir drvo: sorte, proizvodnja i prednosti

  • Ljušteno furnir drvo
  • Rendisano furnir drvo
  • Rezano furnir drvo
DRVO FURNIR

Danas se furnir pravi od raznih vrsta drveta sa belim, kremastim, svetlo braon, čokoladnim, zlatnim, karamelnim, ljubičastim jarko crvenim tonovima. A specijalizovane tehnologije za obradu pokrivača omogućavaju vam da formirate teksturu površine od kamena ili mermera. Prema metodi obrade sirovina, furnir se deli na:

Ljušteno furnir drvo

Iz zaobljenih dijelova trupaca, koji se okreću nakon pričvršćivanja krajeva, stvara se tanka ploča debljine 1-5 milimetara. Sekač slojevito skida ploče određene debljine sa površine drveta breze, aspe, hrasta ili bukve.

Rendisano furnir drvo

Listovi debljine 4-10 milimetara formiraju se obradom čepova specijalizovanim noževima za rendisanje. Zbog različitih uglova, nagiba delova drveta kao i godova, naknadno se formira jedinstvena teksturna ploča od kedra, jele, bora, bukve, graba ili breze.

Rezano furnir drvo

Ploče od drveta debljine 5-12 milimetara proizvode se rezanjem komada trupaca u geometrijske oblike kocke ili cilindra. Stvaranje najskupljih sorti furnira prati nagomilavanje velike količine otpada, zbog čega preduzeća pokušavaju da proizvede samo male delove od četinara.

Proces proizvodnje ploča furnir drvo

Da bi napravio ploče od furmira, proizvođač čisti trupce od spoljne kore, odbacuje neispravne spoljne slojeve, kao i slojeve drveta koje su napunjene smolom. Potom se sirovine seku na krupne komade, koji se kasnije dele na manje delove. Da bi struktura omekšala, kao i da bi boja dobila potreban ton, radni komadi se nekoliko dana tretiraju parom i natapaju se u vrućoj vodi. Pripremljene ploče se kotrljaju kroz mašine, a zatim se podvrgavaju operacijama temeljnog sušenja, sortiranja i sečenja prema dimenzijama navedenim u projektu.

Prednosti i mane furnir drvo

Nakon obrade pomoću posebnih tehnologija, tanke drvene ploče postaju odličan materijal za ukrašavanje predmeta namještaja koji poprimaju izgled proizvoda od punog drveta. Sečena pod različitim uglovima, vlakna formiraju jedinstvene dezene i neobičnu teksturu. Površine furnira, koje su u potpunosti spremne za upotrebu, temeljno se suše, bruše i premazuju zaštitnim materijama, tako da ne mogu apsorbirati paru, ne mogu lako pući i ne mogu lako pokupiti plesan.

Ako i dođe do nekog oštećenja, struktura se relativno lako vraća jednostavnim operacijama. Furnirani namještaj i konstrukcije vrata pokazuju povoljne cijene, plemenit dizajn i poboljšanu otpornost na habanje površine. Ekonomični furnir omogućava vam da iz jednog balvana dobijete jedan objekt. Potrebno je da se furnir pažljivo održava kako bi se sprečile ogrebotine od oštrih predmeta, kao i kandžama kućnih ljubimaca.

Kako razlikovati pravu kombinaciju furnir drvo od veštačkog furnira?

Nedavno su i u skupocjenim nameštajima postavljali veštački furnir umesto prirodnog furnira. Razlog je jednostavan, lažiranje u naše visokotehnološko vreme napravljeno je na veoma visokom nivou. Da ne budete prevareni i da ne kupite umesto prirodnog furnira, veštački furnir evo nekoliko saveta.

Ponavljanje uzoraka veštačkog furnira. Morate pažljivo pogledati uzorak, a ukoliko kombinacija furnir drvo nije prirodna, pre ili kasnije uzorak će se ponoviti. Prirodna, to jest originalna kombinacija furnir drvo je u svojoj osnovi tanko prirodno drvo. Za razliku od veštačkog, prirodni furnir se nikada neće ponoviti, jer u prirodi je sve jedinstveno i neponovljivo. Boje prirodnog furnira imaće “živu” i prirodnu boju kao na fotografijama u ovom članku.

INTARZIJA FURNIR DRVO
PRODAJA DRVO FURNIR

FURNIR DRVO PRODAJA:

Za informacije obratiti se Hildi Arnold. Kontakt tel:0638765303 (ili viber, messenger).

Glavne informacije gde možete kupiti kvalitetanu intarziju furnir drvo možete videti na stranici https://besplatnioglas.rs/prodaja-furnir-drvo/

Oglas na facebook
Oglas na Odnoklassniki
Oglas na VK
POSTAVITE SVOJ OGLAS POTPUNO BESPLATNO
Summary
INTARZIJA FURNIR DRVO
Article Name
INTARZIJA FURNIR DRVO
Description
INTARZIJA FURNIR DRVO - PRODAJA
Author
Publisher Name
Publisher Logo

By Vladan

Яндекс.Метрика Top.Mail.Ru