1. Web poddomen

Web poddomen sajta

Krenimo od analogije. Na primer, imate veliki jednosoban stan. Prostor njene sobe je dovoljan da se podeli u nekoliko prostorija. Ali za to je potrebno dobiti dozvolu kod odgovarajućih organa i staviti pregradne pregrade između prostorija. Gotovo ista stvar treba učiniti da biste web lokaciju podelili na manje poddomene.
To jest:
* Obavestite registraciju vašeg domena o podeli glavnog domena na manje;
* Promenite strukturu datoteka vašeg domena – napravite nove direktorijume na virtuelnom prostoru koji je iznajmljen od domaćina za smeštaj podlomena:

Šta je poddomen?

Sistem domena (DNS) ima strukturu stabla. Odnosno, jedan element može da se ugnijezdi u drugi. Stoga je svaki domen osim root-a (prvog nivoa) poddomena.

Poddomen je najčešće običan domen trećeg nivoa. Njegovo ime se sastoji od imena glavnog resursa i njegovog sopstvenog.

Na primer, postoji glavni resurs besplatnioglas.rs. Tada će ime njegovog poddomena izgledati ovako: (naziv).besplatnioglas.rs.

DNS podržava stvaranje 127 nivoa gnežđenja. Štaviše, maksimalna dužina svakog imena ne može biti veća od 63 znaka, a uobičajeno ime domena – ne više od 255.

Pre stvaranja poddomene morate razumeti kada je upotreba takve strukture resursa opravdana.

Web poddomen – primena na web lokaciji

Najčešće se grananje glavnog imena domena pomoću poddomena koristi na portalima velikih razmera. U pravilu se takvi resursi sastoje od velikih odeljka koji se vremenom, radi udobnosti posetilaca za pristup njima, moraju rasporediti na odvojena mesta.
Primer ovog odvajanja je velika prodavnica elektronike na mreži. Logično je da se svaki njegov odeljak smatra nezavisnim resursom. A da bi kupac odmah mogao da pređe na kategoriju robe koja mu je potrebna, bolje je sve odeljke sortirati u zasebne poddomene.

*Web poddomen* … Od naše strane dobijate besplatni web poddomen gde će vaš oglas (prezentacija) imati sigurnu poziciju i mesto. Osim toga dobijate i besplatne sledeće usluge:

BESPLATNI WEB PODOMEN – KARAKTERISTIKE

1. Web poddomen

BESPLATNI PODDOMEN

Dobijate besplatan web poddomen a vaša prezentacija biće prikazana kako na samom vašem poddomenu, tako i na ovoj naslovnoj stranici. To omogućava dvostruko povećanu vidljivost Vaše postavljene prezentacije. Vi sami birate naziv Vaše prezentacije a ona će se prikazati na linku u obliku (naziv).besplatnioglas.rs i imaće automatski povezane linkove od osnovnog sajta besplatioglas.rs do Vaše prezentacije.

2. Besplatni hosting

BESPLATNI HOSTING

Nemate brige oko hostinga vašeg domena. Mi besplatno nudimo mesto gde će se opublikovati Vaša prezentacija bez vremenskog ograničenja. Time ste skinuli brigu sa vrata jer sve oko uređenja prezentacije do njenog opublikovanja brinemo mi. Vaše je samo da nam dostavite tekstove i fotografije za željenu prezentaciju a ostale radnje oko postavljanja prezentacije i optimizacije obavljamo mi.

3. SEO optimizacija

SEO OPTIMIZACIJA

Sve stranice vaše prezentacije, biće opublikovane posle SEO optimizacije. Vaše je samo da nam pošaljete tekstove i fotografije za prezentaciju a ostale radnje oko prezentacije obavljamo mi. Predhodno Vam šaljemo osnovno što je potrebno da znate oko pisanja teksta kako bi napisani tekst zadovoljio osnovna SEO pravila i bio visoko rangiran od strane pretraživača. Optimiziamo celu prezentaciju a ne samo početnu stranicu …

4. Prijava na pretraživače

PRIJAVA NA PRETRAŽIVAČE

Pošto Vaša przentacija ima karakteristike sajta, mi ćemo prijaviti prezentaciju na sve najveće svetske pretraživače. Odmah pošto izvršimo SEO optimizaciju prezentacije, sajt prijavljujemo na sve veće pretraživače kako bi vaš sajt bio upisan i odmah postao funkcionalan. Googl, Yandex, Yahoo (Bing) su pretraživači na kojim najpre upisujemo Vašu prezentaciju, a kasnije i na mnoštvu manjih regionalnih pretraživača.

5. Postavljanje brojača

POSTAVLJANJE BROJAČA

Kako bi imali uvid u to koliko ljudi dnevno posećuje Vašu prezentaciju, na njoj postavljamo brojač posećenosti. Za brojač posećenosri koristimo pouzdan ruski Yandex brojač gde ćete u svako doba dana imati uvid kolika je prava posećenost Vaše prezentacije. Ovaj brojač smo odabrali stoga jer se nama pokazao dobro i praktično je nemoguće da se nasilno menja broj posetilaca i vrše druge zloupotrebe brojača sa bilo koje strane.

6. Katalog i zajednica

KATALOG I ZAJEDNICA

Kako bi Vaša prezentacija bila dobro opublikovana, istu prijavljujemo na više kataloga. Takođe za Vas pravimo zajednicu na Facebook-u. Ujedno u svim ovim katalozima ostavljamo link prema Vašem sajtu (prezentaciji) i to sve će u krajnoj meri pozitivno uticati na SEO optimizaciju Vaše prezentacije a samim tim i dovesti više zainteresovanih na Vaše napravljene WEB stranice. U facebook zajednici možete sami da ostvarite neposredan kontakt sa zainteresovanim osobama za Vaš proizvod ili uslugu koju im nudite.

Oglas na facebook
Oglas na Odnoklassniki
Oglas na VK
POSTAVITE SVOJ OGLAS POTPUNO BESPLATNO

By Vladan

Яндекс.Метрика Top.Mail.Ru