5 mudrih NAČINA da pustite svoju DECU u kuhinju, a da ne naprave nepotreban HAOS – BESPLATNI OGLAS

Kako uključiti decu u kuvanje bez stvaranja nereda?

Pripremite se unapred: Pre nego što pozovete decu da se pridruže kulinarskoj avanturi, pripremite sve sastojke i alatke. To će smanjiti čekanje i neželjeni nered dok dete čeka.

Set za kuvare
 

Dodelite im sigurne zadatke: Razmislite o zadacima koji su bezbedni i prilagođeni njihovom uzrastu. Možda Vam mogu pomoći da operu povrće, mešaju sastojke ili naprave jednostavne sendviče.

Izborite se za organizaciju: Pokažite im gde se sve nalazi, kako se posuđe koristi i kako se čisti. Kad deca znaju kako se koristi sve u kuhinji, manje je šanse da će napraviti nered.

Stvarajte igru i priču: Povežite kuvanje sa zabavom. Možete izmišljati priče o hrskavim herojima ili praviti oblike od testa uz pomoć seta za kuvare.

Naučite ih čišćenju: Deo procesa kuvanja je i čišćenje. Naučite svoje mališane da nakon kuvanja vrate stvari na svoje mesto i obrišu površine. Time ih učite odgovornosti i vrednosti čistog okruženja.

Set za kuvare
 

Pametno uključivanje dece u kuhinjske aktivnosti donosi ne samo trenutke zajedništva već i važne veštine. Učenje o hrani, merenje, mešanje i slušanje ukazuje im na važnost pažljivosti. I da, biće nereda s vremena na vreme – ali to su neredi uspešnih kuvara u nastajanju!

Uživajte u svakom mirisu, ukusu i osmehu.

Pročitajte još:
*
Skidanje pelena VELIKI izazov. KAKO do suvih noći?

* 7 načina KAKO da prilagodite STAN potrebama deteta

*  Igračke – Najlepši DEO detinjstva

* KAKO osloboditi dete STRAHA od kupanja?

Source linkSource link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours