Mašine za prošivanje džakova: Savršeno rešenje za vaš proizvodni proces! – BESPLATNI OGLAS

Bez obzira na to šta proizvodite – žitarice, prehrambene sirovine, začinsko bilje, stočnu hranu, ili veštačko đubrivo – ukoliko pakujete proizvode u džakove, neophodna vam je mašina za prošivanje džakova.

Uz pomoć industrijske šivaće mašine, možete sami završiti celokupan proizvodni proces na svom gazdinstvu, bez potrebe za plaćanjem usluga velikim kompanijama i zadrugama.

U nastavku razgovaramo o šivaljkama – mašinama za prošivanje džakova. Otkrićemo vam različite vrste šivaljki, objasniti kako rade i preporučiti najbolje modele, kako biste mogli jednostavno da odaberete onu koja odgovara vašim potrebama! 

Koje mašine koristiti za prošivanje džakova?

Postoje dve vrste industrijskih šivaćih mašina za džakove – statične i prenosne. Obe vrste imaju svoje prednosti, a izbor zavisi od obima proizvodnje i broja džakova koje treba zatvoriti.

  1. Prenosne mašine za prošivanje džakova su praktične zbog svoje male veličine. Radnici ih mogu lako nositi u rukama i prilaziti džakovima koje treba zatvoriti jedan po jedan. Međutim, ove mašine mogu postati teške nakon dužeg korišćenja. U tom slučaju, mogu se postaviti na balanser i koristiti kao statične mašine.
  1. Balanser omogućava radnicima da koriste mašinu bez napora, dok su dobijeni šavovi na džakovima ravni i pravilni. Obično se balanser postavlja na visini od oko 10 cm iznad džakova koje treba zašiti, a na njega se kači mašina. Ukoliko je potrebno, prenosnu mašinu je moguće fiksirati na pokretnu traku i lako premestiti na odgovarajuću poziciju za zašivanje.
  1. Statične mašine za prošivanje džakova, kako i samo ime kaže, su fiksirane na jednom mestu, uglavnom iznad proizvodne trake. Radnik samo treba da približi ivicu džaka mašini, a potom mašina automatski obavlja zatvaranje i na kraju šava odseca konac.

Kako prošivati džakove sa mašinom?

Mašine za šivenje džakova su veoma jednostavne za korišćenje. Najčešće su opremljene jednom iglom i jednim koncem, mada postoje i modeli sa dva konca i dve igle.

Mašine sa dva konca, donjim i gornjim, prave jače šavove, koji sa prednje strane izgledaju kao ravni šavovi, a sa zadnje strane kao lančani. Važno je da se konac ne gužva i da se ravnomerno zategne, kako bi se sprečilo oštećenje tkanine.

Igla mašine prolazi kroz materijal džaka i ostavlja jak trag konca. Ovaj konac mora biti debljine 10, a kod nekih modela je zaštićen plastičnom kapicom kako bi se izbeglo mršenje.

Postoje tri načina za zatvaranje džaka:

  • Jednostavno zatvaranje,
  • Zatvaranje sa preklapanjem,
  • Zašivanje trake za dodatno ojačanje.

Nakon završetka šivenja, mašina automatski preseca konac. 

Kako održavati mašine za prošivanje džakova?

Radni sistem šivaćih mašina je prilično jednostavan, ali obzirom da prošivaju grublje materijale, prašina i habanje su neizbežni, tako da je redovno održavanje neophodno.

Vlasnici mašina mogu sami da zamene igle kada se polome. Isto tako, od izuzetne važnosti je i podmazivanje i čišćenje mašina, posebno kada se koriste abrazivni materijali.

Osim zamene igala, koja se relativno često dešava, radnici mogu sami da zamenjuju i druge potrošne delove kao što su ubodna pločica, donji transporter, hvatač konca i zupčasti remen.

Ipak, preporučuljivo je da za zamenu ostalih delova kontaktirate servis za mašine za prošivanje džakova, jer će to garantovati dugotrajnost i kvalitetan rad mašine. 

Najbolje mašine za prošivanje džakova

Predstavljamo vam neke od najboljih modela mašina za prošivanje džakova, koji se mogu koristiti kao statične ili prenosive.

  1. Yao Han N600H je ručna mašina za prošivanje džakova koja radi brzinom od 1600 do 1800 uboda u minuti. Ovaj model pruža jednolančani štep tipa 101, a njegova dužina varira od 7.2 do 8.2 mm. Mašina koristi iglu DN i sa preciznošću prošiva poliesterski konac. Mašinu pokreće elektro motor snage 90W (220V), a težina uređaja je 6.3 kg.
  1. Yao Han N602H je takođe ručna mašina za prošivanje džakova koja radi brzinom od 1600 do 1800 uboda u minuti. Ovaj model pravi dvolančane štepove tipa 401, a dužina štepa varira od 7.2 do 8.5 mm. Mašina se koristi sa jednom DN iglom i stopostotnim poliesterskim koncem. Isto kao i prethodni model, pokreće je elektro motor jačine 90W (220V), a težina uređaja je 6.3 kg.
  1. Yao Han N620A je još jedna ručna mašina koja se može koristiti i kao statična. Ova mašina radi umerenom brzinom od oko 1500 uboda u minuti i pravi dvostruke štepove tipa 101. Dužina štepa je 7.2 mm, a koristi dve igle D5. Jačina motora je ista kao i kod prethodnih modela, a težina uređaja je oko 6.5 kg.
  1. Union Special model 2200 je prenosna mašina za šivanje džakova koja može poslužiti i kao statična. Ova mašina ima kombinovani gornji i donji držač za uvlačenje konca sa obe strane materijala, kao i ugrađeni rezač lanca navoja. Ima mogućnost podešavanja dužine šava do maksimalno 11mm uz tip štepa 401. Ova mašina radi brzinom od 1800 uboda u minuti i teška je pet kilograma.

Mašine za šivanje džakova su neophodne u proizvodnom procesu jer zatvaraju džakove i obezbeđuju kvalitetnu finalnu fazu proizvodnje. Vaši proizvodi će biti spremni za dalju distribuciju – skladištenje, izvoz ili prodaju na domaćem tržištu.

Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours