Hrana koja nam pomaže da bolje spavamo – Bonneli – BESPLATNI OGLAS

Ukoliko ne možete da se naspavate probajte neku od ovih namirnica par sati pred spavanje.

 

Med

Dodajte malo meda u toplo mleko ili biljni čaj nekoliko sati pre nego što planirate da odete u krevet. Taj mali nivo glukoze smanjuje nivoe oreksina, neurotransmitera koji podiže vaš nivo pažnje.

 

Integralne žitarice

Ako se osećate malo umorno pre spavanja, uzmite komad hleba ili tosta sa celim zrnima. Cela zrna žitarica podstiču lučenje insulina, što pomaže nervnim završetcima da uzmu triptofan – amino kiselinu koja deluje kao sedativ – u mozak.

 

Banane

Banane su veoma bogate kalijumom, mineralom koji je od suštinskog značaja za dubok i čvrst san. Banane takođe sadrže triptofan i magnezijum, koji su prirodni sedativi.

 

Pasulj

Vitamini B dugo se koriste za lečenje nesanice i pomažu u ublažavanju stresa i anksioznosti. Ako tražite prirodni kompleks vitamina B, probajte pasulj – on sadrži kombinacije različitih vitamina B, poput B6, niacina i folata.

Mleko

Istina je – topla čaša mleka koju ti je majka dala kada si bio dete pomaže da bolje spavate. Mleko je prirodni izvor triptofana koji uzrokuje spavanje, a sadržaj kalcijuma u ​​mleku ima dobar uticaj na aminokiselinu.

Orašasti plodovi

Jedna šaka oraastih plodova pred spavanje je odličan izbor jer pomaže lučenje serotonina u mozgu i predstavlja izvrsni izvor magnezijuma i triptofana. Orasi, laneno seme, seme bundeva i semenje suncokreta sadrže najviše nivoe prirodnog sedativa.

Živina

Ćuretina nije jedina koja sadrži triptofan koji izaziva spavanje; Sve živine ga sadrže. Ako sam gladan pre kreveta, ja ću grickati komad piletine ili staviti narezanu ćuretinu na komad pšeničnog hleba. Obe jela će vam pomoći da spavate!

 

Ovas

Melatonin je hormon koji pomaže u kontroli ciklusa spavanja. Ovas je prirodni izvor melatonina. Ako ste navikli da nešto gricnete pre kreveta, napravite malu posudu ovsene kaše.

 

Jogurt

Mala činija jogurta sa vašim omiljenim topingom ili voćem može biti upravo ono što vam je potrebno da zaspite. To je zbog toga što je jogurt bogat kalcijumom, koji je neophodan za obradu hormona koji izazivaju spavanje, triptana i melatonina

 

Leblebije

Ne samo da je dokazano da vam leblebije pomažu da jedete manje, one su takođe veoma bogate vitaminom B6, koji igra važnu ulogu u pomaganju vašem telu da proizvodi serotonin, hormon pozitivno utiče na vaše mentalno zdravlje i pomaže vam da se lako odmorite.

 Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours