Velmark auto market | Auto kozmetika – BESPLATNI OGLAS

Auto kozmetika i sredstva za čišćenje su sastavni deo pri čišćenju i održavanju automobila u cilju postizanja savršenog izgleda, čistoće i dužeg veka trajanja.

Pogledajte našu široku ponudu razne auto kozmetike za automobile. Od šampona, preko raznih sredstava za čišćenje stakla, eksterijera, enterijera, plastike, tekstila, kože, do polir pasti i sredstava za zaštitu automobila od atmosferskih uticaja.

MOTIP – Broj 1 u Evropi

Motip- marka za automobile i bicikle. Osim proizvoda za negu automobila, tehničkih spreja i proizvoda za zaštitu, MoTip nudi i široku paletu programa boja za sveobuhvatnu auto upotrebu.

Arexons

Arexons je nastao u Milanu 1925 godine na samom početku razvoja automobilske industrije. Prvi njihovi proizvodi za negu i održavanje postigli su trenutni uspeh i ubrzo je firma postala jako bitna na tržištu plasirajući jedan skup proizvoda koji kompletno obuhvataju održavanje vozila.

Osim što se bave proizvodima za održavanje automobila, takođe imaju i posebne linije proizvoda za čišćenje motora, ali i industrijskih mašina te domaćinstava. Uz sve ovo proizvode i razne aditive za gorivo za vozila za koje se smatra da poboljšavaju performanse automobila, a takođe u ponudi imaju i razna ulja.

Turtle Wax

Turtle Wax je od svojih početaka u Čikagu 1940. izrastao u multinacionalnu korporaciju sa distribucijom širom sveta i dominantnu marku na tržištu auto-kozmetike. Ako upitate bilo kog potrošača bilo gde u svetu o proizvodima za održavanje automobila, prvo ime koje spomene će najverovatnije biti Turtle Wax.

Turtle Vax je jedna od najpopularnijih kompanija u oblasti auto kozmetike.

Proizvodni program čine:

– šamponi za pranje automobila
– paste za poliranje
– sredstva za površinsku zaštitu
– sredstva za uklanjanje ogrebotina itd.

Pranje automobila

Automobil operite spolja i očistite iznutra na svakih par nedelja – češće zimi – te ga ispolirajte svakih šest meseci. Odaberite suv, topao dan, ali nemojte automobil prati direktno na suncu jer će se prebrzo sušiti, a na njemu će ostajati neželjene mrlje.

Proleće je idealno vreme za detaljno češćenje automobila. Niti je prehladno niti je prevruće, a s laka treba skinuti masne naslage od zime i zaštititi ga od novih izazova koji nastupaju u leto.

Pustite da se lak automobila dobro ohladi pre nego što ga polijete hladnom vodom. Ako je lak vruć, prebrzo će se sušiti tokom pranja, a to otežava pranje.

Za uklanjanje tvrdokornih prljavština koristite specijalna, posebno formulisana sredstva za čišćenje. Takođe, obavezno koristite šampon za automobile umesto preagresivnog deterdženta za suđe ili drugih kućnih sredstava koja mogu uništiti zaštitni sloj laka.

Nemojte posle pranja ostaviti automobil da se sam osuši jer će izgledati kao da ga niste ni prali. Obrišite ga i temeljno osušite jelenskom kožom ili prikladnom krpom.

Unutrašnjost automobila takođe nije otporna na prljavštinu i fleke. Pogotovo, ako vozilo često koristite i u njemu vozite putnike. Mala deca su pravi umetnici u stvaranju fleka i ogrebotina, još pogotovo, ako se u vozilu hrane sa grickalicama i sokićima.

Poliranje automobila

Na tržištu postoj i mnogo vrsta sredstava za poliranje automobila; neka su u obliku paste, a neka tekuća. Mnoga takva sredstva sadrže vosak koji automobilu daje visok sjaj i štiti boju. Nakon pranja automobila, nanesite sredstvo za poliranje prema uputstvu proizvodača. Polirajte mekom krpom ili krpenim nastavkom za poliranje stavljenim na električnu polir mašinu.



Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours