Klobasa Fest 2024 – Bački Petrovac – Turistička Organizacija opštine Bački Petrovac – OGLASI BAČKI PETROVAC – BESPLATNI OGLAS – BESPLATNI OGLAS

Takmičenje ima međunarodni renome. Prijavljeno je 100 takmičarskih timova iz Srbije, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Češke, Ukrajine, Slovenije, Švajcarske i Nemačke. Možete probati kobasice raznih ukusa i mirisa, izrađene po različitim domaćim receptima.

Klobasafest 2024 Međunarodni festival kobasica 

Datum održavanja:   10. – 11. 02. 2024

Mesto održavanja:    Sportski tereni OŠ Jan Čajak

Organizatori:            Udruženje Klobásafest, MZ Bački Petrovac, Opština Bački Petrovac

Partneri:                    TOOBP, JKP Komunalac

 
Subota, 10. 02. 2024. godine

Program

09.30   Prijavljivanje i raspoređivanje takmičarskih timova

10.00   Nastup muzičke grupe Domino

11.00   Svečano otvaranje Međunarodnog festival kobasica „Klobásafest 2024“

11.30   Tombola – jeftini tiket a vredni dobitak

12.00   Preuzimanje uzoraka prženih kobasica od takmičarskih timova

12.30   Takmičenje u proizvodnji putera tradicionalnim načinom

13.00   Nastup folklorne grupe

13.30   Javno uručivanje glavnih dobitaka na tomboli

14.30   Iznenađenje – nastup poznate muzičke grupe

15.30   Dodeljivanje diploma i nagrada

18.00   Završetak programa

 

Bitni detalji programa

Takmičenje u izradi kobasica

Takmičenje ima međunarodni renome. Prijavljeno je 100 takmičarskih timova iz Srbije, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Češke, Ukrajine, Slovenije, Švajcarske i Nemačke. Možete probati kobasice raznih ukusa i mirisa, izrađene po različitim domaćim receptima.

Svake godine povećavamo dimenzije festivalskog šatora. Ove godine šator pokriva površinu od 1350 m2.

Prodajni štandovi

Oko festivalskog šatora biće postavljeni prodajni štandovi sa raznim zanatskim proizvodima. Ispred ulaza u šator biće formirana ulica od štandova na kojim će posetioci moći da probaju kobasice, čvarke i druge proizvode sa zabijačke.

Tombola

Osim 10 glavnih dobitaka, koji će biti javno izvučeni za tombolu spremamo oko 150 kobasica i približno 200 dobitaka manje vrednosti.

Takmičenje u proizvodnji putera tradicionalnim načinom

U takmičenju učestvuju četiri takmičarska tima (dva tima iz Srbije, jedan iz Slovačke i jedan iz Hrvatske) koji na tradicionalan način, kako su to radili naši preci (u maslenici) izrađuju domaći puter. Takmičenje se održava na bini.

Takmičenje u prženju čvaraka

Učestvuje 10 takmičarskih timova koji prže čvarke na tradicionalan domaći način. Sve pržene čvarke možete probati.

 

Nedelja, 11. 02. 2024

Program

10.30               raspoređivanje štandova vina, piva, rakije i proizvoda sa zabijačke

11.00               najava događaja i predstavljanje izlagača rakije

11.00               nastup muzičke grupe Lego duo & Andrea

11.15               nastup folklornih grupa iz Rijeke, iz Hrvatske

11.45               Predstavljanje izlagača vina

11.45               Nastup KUD Petrovska družina

12.15               Otvaranje događaja

12.30               Predstavljanje izlagača piva

13.30               Koncert grupe ABBA Real Tribute Band

14.30               Dodela diploma i nagrada

15.30               Završetak programa

 

Bitni detalji programa

Degustacija za posetioce

Prilikom ulazka u festivalski šator, osetićete miris prženih kobasica, čvaraka, svadbarskog kupusa i drugih specijaliteta. Kao aperitiv možete probati izvrsne domaće rakije a posle degustacije domaćih specijaliteta prijaće vam razne vrste vina ili piva. Sve ovo ponudiće Vam provereni proizvođači koji su na raznim takmičenjima dobili visoke ocene za kvalitet.

Za degustaciju rakije, vina i piva potrebna Vam je čaša. Čašu kao suvenir ili za degustaciju, sa graviranim grbom Klobasafest možete kupiti u šatoru, na štandu organizatora događaja. Cena jedne čaše je 350 dinara.

Degustacija alkoholnih napitaka na izložbenim štandovima je basplatna.

Cena ulaznice u šator za sve posetioce je 100 dinara.

Source link
Klobasa Fest 2024 – Bački Petrovac – Turistička Organizacija opštine Bački Petrovac

Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours