ELEGOO Mega R3 Project Najkompletniji Ultimate Starter Kit sa GUIDE kompatibilnim sa Arduino IDE DIY elektronskim kompletom – POTROŠAČKA ELEKTRONIKA

Najava:

Zbog standardne dostave AliExpress bez politike baterije, originalna baterija iz kompleta je uklonjena
(bez kojih se 4-5 tutorijala možda neće normalno koristiti). Ako vam je potrebna, kupite bateriju odvojeno od drugih mjesta.
Izvinjavamo se zbog neugodnosti i cijenimo vaše razumijevanje.

Opis proizvoda

1、MEGA kompletan starter kit sa više od 200kom komponenti, vrhunskog kvaliteta i 100% kompatibilan sa Arduino IDE

2、Besplatni pdf vodič na CD-u (33 lekcije)

3、Lcd1602 modul i gi-521 senzorski modul sa pin zaglavljem (nema potrebe da sami lemite)

4、Lep paket sa jasnom listom i iznenađenjem, uključujući lepu malu kutiju za skladištenje widgeta kao što su LED, IC, dugmad, diode, itd.

5、Uvijek smo brinuli o korisničkom iskustvu i poboljšali detalje funkcije proizvoda

Početni komplet koji svako može koristiti za učenje elektronike

Elektronika nije tako komplikovana kao što zamišljate, posebno sa ELEGOO MEGA starter kitom. Za napredne korisnike kao što su profesionalni laboratorijski inženjeri, studenti osnovne elektronike i iskusni hobisti kompatibilni s Arduino projektima, mogu koristiti ovaj komplet za izvođenje različitih vrsta testova i eksperimenata s toliko dostupnih senzora.

Šta je sa korisnicima početnicima koji nemaju znanja o elektronici? Ne boj se amigo. Samo slijedite naš priloženi vodič i korak po korak shvatit ćete da je učenje elektronike zabavnije nego što ste ikada očekivali s ovim nevjerovatnim kompletom senzora.

Dobar je izbor i savršen poklon za vaše prijatelje, porodicu ili djecu koja su opsjednuta elektronikom ili robotikom da naprave prve korake na putu elektronike!

Najkompletniji početni kit sa visokokvalitetnim komponentama i senzorima

Količina i kvalitet su bitni ovdje u Elegoo MEGA Starter Kitu. Najvažniji dijelovi u ovom kompletu su MEGA kontrolna ploča i ploča za proširenje, koja je savršen klon sa odličnom završnom obradom proizvoda Kompatibilan sa Arduino projektima. Osim toga, nudimo preko 60 vrsta komponenti i senzora od malih dijelova kao što su LED diode, otpornici i potenciometar do velikih dijelova kao što su LCD1602, RFID modul i matična ploča sa 830 tačaka spajanja, koji ispunjavaju vaše zahtjeve za različite projekte, bilo da su jednostavan ili složen.

Solidan kvalitet je definitivno najvažnija stvar za Elegoo čak i sa toliko komponenti pod uslovom da nikada nismo pravili kompromise u pogledu kvaliteta. Umjesto toga, nastavljamo poboljšavati kvalitetu naših proizvoda u vlastitoj tvornici i sami proizvodimo proizvode pod visokim standardima i strogom kontrolom kvalitete. Pinovi i žice na nekim dijelovima kao što je LCD16502 i motori su prethodno zalemljeni što je vrlo zgodno i štedi vaše vrijeme.

LCD1602 Display modul

LCD1602 modul je displej sa LED pozadinskim osvetljenjem koji može da prikaže dva reda sa do 16 karaktera po redu. Možete vidjeti pravokutnike za svaki znak na ekranu i piksele koji čine svaki znak. Ekran je samo bijelo na plavom i namijenjen je za prikaz teksta.

Poravnavanje ekrana sa vrhom matične ploče pomaže da se identifikuju pinovi bez previše brojanja, posebno ako matična ploča ima redove numerisane redom 1 kao gornjim redom ploče. Ne zaboravite, dugu žutu žicu koja povezuje klizač lonca sa pinom 3 na ekranu. ‘Pot’ se koristi za kontrolu kontrasta ekrana.

DC motori i tranzistor L293D

U ovom projektu ćete naučiti kako upravljati malim DC motorom koristeći Mega ploču i L293D tranzistor, koji je vrlo koristan čip. Zapravo može neovisno kontrolirati dva motora. U ovoj lekciji koristimo samo polovinu čipa, većina pinova na desnoj strani čipa služi za upravljanje drugim motorom.

L293D je četverostruki visokostrujni polu-H drajver dizajniran da obezbijedi dvosmjerne pogonske struje do 1A na 4,5V do 36V. L293D je također dizajniran da obezbijedi dvosmjerne pogonske struje do 600mA pri naponima od 4,5V do 36V i pokreće induktivna opterećenja kao što su releji, solenoidi, DC i bipolarni koračni motori, kao i druga visokostrujna/visokonaponska opterećenja u pozitivnom -pristrasno napajanje.

74HC595 Shift registar i LED diode

74HC595 je serijski u paralelni pretvarač koji ima osam izlaza (savršeno) i tri ulaza koje koristite za unos podataka u njega malo po bit.

Ovaj čip čini LED diode malo sporijim za rad (možete mijenjati LED diode samo oko 500.000 puta u sekundi umjesto 8.000.000 u sekundi), ali je i dalje vrlo brz, mnogo brži nego što ljudi mogu otkriti, tako da se isplati!

74HC595 pomični registar je tip čipa koji sadrži ono što se može smatrati osam memorijskih lokacija, od kojih svaka može biti 1 ili 0. Da bismo uključili ili isključili svaku od ovih vrijednosti, unosimo podatke koristeći ‘Podaci’ i ‘Sat’ igle na čipu.

Šta je u kutiji (bez baterije)

Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours