Organizovanje dečijeg rođendana – saveti i preporuke – BESPLATNI OGLAS

Bliži se rođendan vašeg deteta, a vi još uvek ne znate gde biste organizovali proslavu, da li ćete praviti veliko slavlje sa gomilom dece, prijatelja i živom muzikom, ili će to biti samo svečani ručak za vaše najbliže.

Razmišljate o mnogim opcijama koje su vam na raspolaganju i niste sigurni šta je najpametnije. Kako je dečiji rođendan zaista poseban događaj za decu i roditelje, ovakav povod je idealan za organizaciju nezaboravne žurke koje ćete pamtiti do kraja života.

Evo nekoliko korisnih saveta koji će vam biti od velike pomoći prilikom organizacije dečijeg rođendana.

#1 Prvi rođendan deteta – jedinstven povod za proslavu

Prvi rođendan  deteta je jedinstvena prilika koju mnoge mame i tate obeležavaju na poseban način. Poput rođenja deteta, kada rodbina i prijatelji smišljaju različite ideje za poklon novorođenoj bebi i uživaju u proslavi dobrodošlice novorođenčeta, tako je i prvi rođendan prilika za pamćenje.

Ukoliko planirate da organizujete proslavu prvog rođendana deteta, prvo morate imati na umu kakvu žurku želite da priredite. Ako ste planirali da napravite veliko slavlje, morate da pronađete adekvatnu salu ili restoran za proslavu koja će moći da primi veći broj gostiju.

Utvrdite koji vam je budžet kako biste znali šta da tražite i šta vam je u opsegu novčanih mogućnosti. Velike proslave uglavnom podrazumevaju i živu muziku, i zato je važno da na vreme pronađete idealan bend koji će biti zadužen za fenomenalnu proslavu. 

Ako ste odlučili da prvi rođendan deteta proslavite u krugu porodice i najbližih prijatelja, ne morate da razmišljate o bukiranju celog restorana, već je dovoljno da na vreme rezervišete veliki sto, ili više njih. Razmislite i o opciji proslave rođendana u vašoj kući ako želite da uštedite novac i da uživate u intimnoj i toploj atmosferi doma. 

#2 Rođendan malog deteta – animatori i igraonice za mališane

Kako je dete ispod tri godine veoma malo i često se ne seća stvari iz tog perioda života, rođendani za decu do tog uzrasta su stvar vaše lične odluke, kao roditelja, da li ćete prirediti veće slavlje za vašu rodbinu, prijatelje i njihovu decu ili ćete ga obeležiti uz zdravicu na svečanom ručku sa najužom familijom.

Kada je u pitanju rođendan deteta između četvrte i šeste godine, ne zaboravite da je ovo period koji je veoma ključan za socijalizaciju deteta sa ostalom decom i kada većina dece već redovno ide u vrtić i stvara svoja prva drugarstva.

Za decu koja pune četiri, pet ili šest godina, najlepši rođendani su oni koji se organizuju za njih i njihove vršnjake u raznim igraonicama ili mestima gde će biti angažovan animator koji će im prirediti zabavan program, prilagođen njihovim godinama.

Na vama je da unapred rezervišete igraonicu ili restoran, prirpemite ili organizujete hranu, piće, rođendansku tortu i animatore koji će se pobrinuti za sve mališane.

Dečija torta na kome se nalaze svećice

#3 Proslava za dete školskog uzrasta – druženje sa vršnjacima

Dete koje je već pošlo u školu i već ima najboljeg druga ili drugaricu, uglavnom će poželeti da svoj rođendan obeleži u društvu svojih drugara iz razreda. Proslava dečijeg rođendana između sedme i jedanaeste godine je idealna da bude organizovana u vašem domu ili prostoru koji će biti idealan za njihovo druženje.

Takođe, vi ste glavni organizator hrane, pića, torte, ali i odgovarajuće muzike za đuskanje. Važno je da sa pripremama počnete na vreme kako vas ne bi uhvatila panika i kako biste izbegli neželjne situacije i nepredviđene okolnosti. 

Priredite detetu proslavu koju najviše želi

Pre nego što počnete sa organizacijom rođendana, porazgovarajte sa vašim detetom kako bi znali šta je ono što ono najviše želi za svoj rođendan. Bitno je da uzmete u obzir detetovu želju, kako biste znali šta vam je činiti. 

Ne zaboravite da uživate u svakom trenutku organizacije jednog od najlepših događaja u životu svakog deteta, ali i roditelja koji će ove uspomene čuvati i pamtiti do kraja života.


Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours