Najbolja početnička gitara? Ibanez GRX70QA – Amedex – Amadeus Music Shop Online – Muzički Instrumenti i Oprema – BESPLATNI OGLAS

Jedan od najprodavanijih modela na svijetu, Ibanez GRX70QA nudi mnogo, mnogo više od njegove cijene. Ima nevjerovatan zvuk koji duguje Ibanezovim Powersound© magnetima, udoban i brz vrat od javora GRX oblika te glatko, ergonomski-udobno tijelo od topole sa lakiranim finišom, koje izgleda zaista nevjerovatno sa Quilted Ash  tehnologijom.

GRX70QA napravljen je od tijela topole sa vrhom od prošivenog javora. Topola je prilično jeftino drvo, poznato po tome što je slično johi ali sa izbočenjem u srednjetonskom odzivu. Ponekad topola ima malo oštriju ivicu od johe ali to stvarno zavisi od kvaliteta drveta. Prošiveni javorov gornji dio tijela je prekrasan, sa svjetlucavom teksturom koja izgleda sjajno na pozornici, a dolazi u sunburst, crnoj, crvenoj, zelenoj i plavoj prozirnoj sunburst boji.

GRX70QA | RG | ELECTRIC GUITARS | PRODUCTS | Ibanez guitars

GRX vrat je izrađen od javora i ima nastavku od palisandra. Vrat od javora i rosewooda vrlo su česti zbog njihovog odličnog odziva tonova. Vrat doprinosi toplini i lijepim prizvucima cjelokupnom tonu gitare i dodaje malo prisutnosti srednjem tonu. Vrat je tanak i gladak i ima pragove srednje veličine i općenito je vrlo udoban i brz za sviranje. Fabrička akcija gitare je malo niža.

IBANEZ GIO Series GRX70QA Electric Guitar (TKS : Transparent Black Sun —  Tom Lee Music

Standardni pickupi su vjerovatno najzanimljiviji dio GRX-a, osim njegovog blještavog izgleda. Pikapi dolaze u HSH aranžmanu i svi su iz Powersound serije , koji imaju pasivne keramičke feritne magnete. Ovi magneti pružaju sirov, prodoran zvuk, u poređenju sa jasnim, zvonastim tonom koji može doći od drugih pickupova, kao što su Alnico 5. Zanimljiv je i raspored pickup-a sa 5-smjernim selektorskim prekidačem, jer pozicije 2 i 4 dijele humbuckere, što znači da će pola humbuckera i središnji pojedinačni namotaj biti aktivni istovremeno, umjesto da će cijeli humbucker i jedna zavojnica biti aktivni zajedno.

Ibanez Gio GRX70QA Electric Guitar - Transparent Blue Burst | Sweetwater

Što se tiče mašinica i bridža, naravno da nisu najbolji na svijetu, budući da je ovo još uvijek “budget-friendly” gitara ali uvjeravamo Vas da nećete imati problema s njima i te da će gitara vrlo dobro ostajati u tjuningu.

Ibanez GRX70QA Electric Guitar - Quilted Maple Art Grain Top - Sunburs

GRX je svestrana gitara i može se dobro svirati u raznim žanrovima, od rocka do popa, džeza do countryja, iako aranžman pickup-a i tanak profil vrata sugeriraju da je optimizirana za metal i hard rock. Vrat je prilično brz i dobro radi za brzo soliranje, a humbuckeri su dovoljno osjetljivi da uhvate sitnije detalje. Ovu gitaru trebaju da imaju svi od početnika gitarista ali i profesionalaca koji preferiraju druge žanrove. Kud bolje gitare za ulazak u hard rock i metal od ove.

Sve boje pogledajte na linku ispod:

Ibanez GRX70QA

 

 

 Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours