DTS Play Fi- bežični multiroom, surround zvuk i audio streaming na jednom mjestu – BESPLATNI OGLAS

U eri digitalnih tehnologija došlo je i do sve češćih zahtjeva za jednostavnim upravljanjem audio uređajima, naročito u tzv. multi room sistemima, gdje je potrebno uvezati i kontrolisati više audio uređaja. Stari načini kontrole su polako ispadali iz igre, najčešće zbog komplikovane i skupe instalacije, koje i dalje nisu davale željene rezultate. DTS Play Fi je riješenje za ovakve zahtjeve!

 

Šta je DTS Play-Fi?

DTS Play-Fi je platforma i aplikacija koja omogućava streaming  audio signala između HiFi i ili TV uređaja preko wireless mreže i podržava streaming u visokoj rezoluciji. Može biti u jednoj sobi ili u sklopu “multiroom” sistema u cijeloj kući, u više soba. Play-Fi nalazimo u upotrebi kod pojedinačnih stereo audio sistema za slušanje muzike, pa do višekanalnih kućnih kina. Kontrola sistema se vrši pomoću aplikacije za smartfon, tablet, PC, ili u zadnje vrijeme, na naprednijim modelima televizora. Kada sastavljate audio sistem od više različitih proizvođača, od sprava koje pažljivo birate po njihovim karakteristikama, DTS Play-Fi je odlična poveznica koja će omogućiti streaming muzike visokog 24-bit/192kHz kvaliteta preko vaše wi-fi mreže.

 

 

Kako funkcioniše DTS Play-Fi?

 

Kontrola sistema sa DTS Play-Fi je vrlo jednostavna: nakon što skinete besplatnu aplikaciju (Android ili iOS) vidjećete listu uređaja koji su dostupni. Odaberete uređaj i izvor muzike među kojima su Amazon Music (računajući i Amazon Music HD), Tidal, Deezer, Spotify i Qobuz, kao i internet radio stanice preko iHeartRadio, SirusXM i Radio.com… itd.

 

Konfiguraciju sistema radite u aplikaciji. Možete podesiti dva zvučnika da rade kao stereo sistem, ili da, ukoliko imate šest DTS Play-Fi kompatibilnih uređaja/zvučnika, oformite 5.1 surround-sound sistem.
Grupe zvučnika mogu biti i označene kao zone koje omogućavaju da muziku puštate u različitim sobama u kući. Na primjer, u dnevnoj sobi možete slušati Tidal, dok u spavaćoj sobi možete pustiti Spotify.

 

 

DTS Play-Fi može povezati vaše audio uređaje zajedno za reprodukciju sadržaja koji dolazi sa vašeg TV-a, cd playera, gramofona ili bilo kojeg povezanog ulaza, održavajući sve to u sinhronizaciji sa onim što vidite na ekranu ili sa onim što slušate.

 

Aplikacija ima i stavku DTS Play-Fi Headphones, koja vam daje mogućnost da sa svog DTS Play Fi proizvoda pustite muziku na slušalice preko wi-fi mreže, koja je kvalitetom dosta bolja od tipične Bluetooth konekcije. Sa DTS AV tehnologijom neće biti problem sinhronizacije između slike i zvuka kada gledate TV.

 

 

DTS Play-Fi podržava MP3, M4A, AAC, FLAC, WAV i AIFF formate muzike. Mogu biti do 16-bit/48kHz rezolucije bez kompresije. Formati veće rezolucije biće automatski kompresovani. Ovo se može promijeniti koristeći Critical Listening mode režim koji omogućava da puštate muziku 24-bit/192kHz rezolucije kroz vašu wi-fi mrežu. Iako ovaj audio kvalitet zvuči fantastično, veličina pjesama (30MB do 70MB po pjesmi) može napraviti problem protoka, pa DTS preporučuje da se za visoku rezoluciju koriste žičane veze za pouzdaniji rad.

 

 

 

Koliko uređaja možemo spojiti na DTS Play Fi?

 

Teoretski – možete spojiti koliko god želite proizvoda, ali DTS preporučuje do 32 Play-Fi uređaja u jednom kućnom sistemu kako bi bili sigurni od eventualnih tehničkih poteškoća.

 

 

Do 16 Play-Fi uređaja može da streamuje jednu pjesmu bilo da je puštate sa telefona, tableta ili Windows PC-ja. Možete organizovati maksimalno četiri zone od kojih svaka može imati muziku iz svog izvora. Do osam korisnika, na pojedinačnim uređajima, može koristiti istu Wi-Fi mrežu da streamuje muziku.

 

 

Koji proizvodi/kompanije podržavaju DTS Play Fi?

 

DTS Play-Fi je podržan kod mnogih imena koja proizvode HiFi sisteme. Naravno, na listi su i proizvodi koje možete naći u HiFi Artist ponudi

 

 

 Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours