Velmark auto market | Brisači – BESPLATNI OGLAS

Brisači i njihov kvalitet. Kako brišu vaše metlice? Da li kroz vozačko staklo za vreme kiše vidite jasno ili samo nazirete ljude i ostala vozila?

Jeste li primetili da se broj klasičnih brisača (onih koji imaju okvir – klasičnih »metlica brisača« na automobilima sve više smanjuje? Razlog tome leži u novim, modernim brisačima (takođe zvanimravni, odnosno, aerodinamični brisači) koji se serijski ugrađuju u veliku većinu novijih automobila i velikom brzinom potiskuju klasične brisače s tržišta.

Vozač koji se dobro brine o svom automobilu upoznat je s mnogim tehničkim karakteristikama određenih delova svog automobila. Tu se svakako ubrajaju i brisači, odnosno gumice na brisačima. Mišljenja oko toga koji brisači su bolji još uvijek su podeljena – jesu li to silikonski brisači ili oni od prirodne gume? Nema jednostavnog odgovora, pa spomenimo koje su karakteristike i jednih i drugih.

Efikasni brisači vetrobranskog stakla obezbeđuju dobru vidljivost i sigurnost. U vezi sa tim je dobro podsetiti da loša vidljivost izaziva oko 20% saobraćajnih nesreća.

Razlika između klasičnih i ravnih brisača

Dve glavne prednosti modernih brisača su aerodinamičnost i sposobnost garantovanja jednakog pritiska na staklo po celokupnoj površini. Naime, klasični su imali okvir koji je samo uz pomoć 4 ili 8 tačaka pritiskao na gumicu brisača. Moderni brisači su bazirani tako da staklo pritišću s beskonačnim brojem tačaka, tako da je brisanje stakla ravnomernije i tiše. Osim toga, kao što smo već spomenuli, moderni su aerodinamičniji, zbog čega osiguravaju savršeno brisanje i kod većih brzina.

Brisači sa pljosnatim metlicama garantuju efektivnije brisanje.

Brisači sa pljosnatim metlicama se koriste sve češće na poslednjoj generaciji vozila. Brisači sa pljosnatim metlicama imaju gumenu metlicu sa integrisanim spojlerom kako bi se iskoristio pritisak protoka vazduha. Metlice vetrobranskog stakla moraju obezbediti savršenu vidljivost pri svim brzinama i u svim vremenskim uslovima uklanjajući svu vodu, sneg, prašinu ili polen koji pada na prednje ili zadnje vetrobransko staklo. Povrh toga oni moraju da garantuju jedinstveno pokretanje i konzistentan rad.

Metlice brisača vrhunskog kvaliteta ostaju potpuno efikasne do 6 meseci. Za to vreme one mogu izvršiti oko 125.000 brisanja – što je ekvivalentno čišćenju 13 fudbalskih terena!

Metlice brisača su izložene teškim uslovima i njihovo stanje se pogoršava čak i kad se ne koriste. Velike oscilacije temperatura, sneg, led, prašina i UV zraci utiču na njihov životni vek. Kvalitet gume počinje da se pogoršava nakon 6 meseci. Uvek zamenite oba brisača vetrobranskog stakla zajedno.

Source link



Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours